Üzletünk címe: 1191 Budapest Kossuth tér 23-24.  //  Telefonszámunk: 06-1-790-06-01

Ivóvizünk és a vízszennyezés

A jól megválasztott ivóvíz is csökkenti a környezetszennyezést. A palackozott ásványvizek fogyasztása a műanyag palackok millióit dobja a szeméttelepre. Az üvegbetétes megoldás alig jobb, mert a visszaszolgáltatott üvegek szállítása energiát igényel, kimosása és fertőtlenítése pedig a vizet szennyezi.
Amikor városi vizet iszunk, a környezetet kevésbé szennyezzük. Ezzel szemben, a törvényesen szavatolt ivóvíz hosszú távú fogyasztása sok esetben nem ártalmatlan az egészségre. Különös figyelmet kell szentelni a klórozásból eredő lassú és alattomos egészségkárosodásnak.
Akinek csak városi víz áll a rendelkezésére, igén jó minőségű, úgynevezett „éltető" vizet csak egy házi, fordított ozmózis rendszerrel tud előállítani. Olyan vizet ad, amelyik egyenértékű a legjobb palackozott ásványvizekkel. Ha ilyen víz rendszeres vásárlásához viszonyítjuk, a fordított ozmózis berendezésbe befektetett összeg igen hamar megtérül. Ismervén a klórozásból eredő súlyos egészségkárosodást, az ozmózisra elköltött pénz jó helyre befektetett tőke. Hosszútávon a család orvosi- és gyógyszerköltségeit csökkenti. Ennek a készüléknek a környezeti behatása elhanyagolható.
Ha találunk jó minőségű ásványvizet abból készítünk limonádét, teát, leveseket stb ? Ugye, hogy nem! Tapasztalatom szerint 300 Ft felett van egy liter jóminőségű ásványvíz vagy forrásvíz ára, és ilyen ár mellett sem lehetünk biztosak a folyamatos minőségben, valamint a palackból kioldódó mérgek hatása sem ismert.

Országh József