Üzletünk címe: 1191 Budapest Kossuth tér 23-24.  //  Telefonszámunk: 06-1-790-06-01

Belépés
Regisztráció


Évente 20 tonna gyógyszer kerül a Dunába

 

Amikor megépítették a szennyvíztisztítókat, még nem készültek fel a vízben feloldódó gyógyszerek kezelésére. Magyar kutatók ultraibolya sugárzással és gyógyszerzabáló mikrobákkal kísérleteznek, hogy egészségesebbé tudják tenni az ivóvizet.

A csapvíz és a zuhanyozás miatt is születhet károsodott gyerek

A klórozott víz súlyosan veszélyezteti az újszülöttek egészségét - figyelmeztetnek brit kutatók. Ha az anya terhessége alatt csapvizet iszik, klórozott vizű medencében úszik, vagy akár csak rendszeresen ilyen vízben zuhanyozik, kétszeresére növeli annak a veszélyét, hogy a gyermeke szívbetegen, súlyos agyi károsodással, vagy farkastorokkal jön a világra.

Vegyszerrel szennyezett az ivóvíz

KOPPENHÁGA, DÁNIA – Nagy figyelem kísérte az ivóvíz baktériumölő szerekkel való szennyezettségét, ám a tudósok most egy másik problémára összpontosítanak. Úgy tűnik, a gyógyszergyári szennyező anyagok és üledékek elérik a baktériumölők nagyságrendjét.

Fertőző zuhanyozás

Kórokozókkal permetezzük tele magunkat minden tusoláskor!

Az emberek zöme egy felüdítő zuhanyozással kezdi a reggelt. Nem is gondoljuk, hogy ilyenkor nemcsak a kellemesen masszírozó vízsugarakat, de rengeteg baktériumot is zúdítunk magunkra, állítja egy most közzétett amerikai tanulmány.

Csúszik az ivóvízminőség-javító program

Csúszik az ivóvízminőség-javító program – Hazánk szeptemberben halasztást kér az uniótól
(ezzel minden meg van oldva! a szerkesztő)
Nehezen szabadulunk az arzéntól
Jelenleg 371 magyar településen magasabb az ivóvíz arzénkoncentrációja az unió által meghatározott értéknél, s mivel a türelem év végén lejár, hazánk jövő hónapban halasztást kér az Európai Bizottságtól. Néhány faluban igen komoly a szennyezés mértéke: Eperjesen például több mint fél éve lajtos kocsi hordja a vizet, Bánkúton a kismamáknak és a gyermekeknek palackos vizet osztanak. Itt a héten aláírásgyűjtésbe is kezdtek a tarthatatlan helyzet miatt.

Terméketlenség a csapvíz miatt

 

Maga az a tény, hogy a fogamzásgátlókban lévő ösztrogéneket a szervezet kiválasztja és így a hormonokat, melyek a fent említett módon az ivóvízbe újra bekerülnek, az egész népesség "issza", elég elrettentő. Ha gúnyosan fognánk fel a helyzetet, azt mondhatnánk, hogy a fogamzásgátlók hatásának megsokszorozásával állunk szemben: először is, a tabletta megzavarja a nő természetes szervi funkcióit és megakadályozza a terhességet, másodsorban pedig az ivóvízből a férfi szervezetébe jutva annak elnőiesedését idézi elő, amely terméketlenségéhez vezet.

Legfőbb táplálékunk a víz


A tiszta víz érték, nélküle nincs egészség, nincs élet. A rendszeres tiszta víz fogyasztása alapja egészségünknek. Csak a tiszta víz képes szomjunkat oltani, és korunk népbetegségét, az alulhidratáltságot orvosolni. Ha kevés vizet iszunk, szervezetünk képtelen a salakanyagokat, mérgeket kiválasztani, így azok lerakódnak az érfalakon, az izületi felszíneken és a belső szervek szöveti szerkezetein. A következmény: a nehézkesebb áramlás, az alacsonyabb oxigén szint, ami kedvez a betegségeknek és ideális feltételeket teremt a gombáknak.

Orvosi vélemények

"Testünk ásványi agyag szükségletét leginkább az ételek biztosítják, nem az ivóvíz."
American Medical Journal (Amerikai Orvosi Folyóirat)

Az alacsony TDS tartalmú víz

 

A WQA Tudományos Tanácsadó Bizottsága által kiadott jelentés (1992-1993)

 

Az idők kezdete óta a vizet vagy dicsérik, hogy jó egészséget ad, vagy ráfogják, hogy az ember miatta betegszik meg. Mi már tudjuk, hogy mi a víz valódi szerepe az emberi testben: oldószer és a tápanyagok és salakanyagok szállítója az egész testben, hőmérsékletszabályozó, a csontok és más szövetek olajozója és testünk biokémiai reakcióinak résztvevője. Ezeket a funkciókat a vízben lévő H2O látja el és nem az oldott anyagok, szuszpendált ásványi anyagok és egyéb alkotóelemek (szuszpenzió: diszperz rendszer, melyben a diszperziós közeg folyékony, a diszperz rész szilárd – a fordító megjegyzése).

Ebben az anyagban úgy határozták meg az alacsony TDS tartalmú vizet, hogy annak oldott anyag tartalma /TDS értéke/ 1 és 100 mg/l között mozog. Ilyen minőségű vizet tipikusan desztillációval, fordított ozmózissal és deionizációval lehet előállítani, ami a köz- vagy magán vízkezelési megoldásokat illeti.


A csapvíz veszélye a csecsemőkre

Kossuth Rádió

2004. december 8.

Békési Zsuzsa (műsorvezető): ― Egyébként a csecsemő külön kategória. Nem tekinthető kis felnőttnek, de még kisgyereknek sem. Czinner Antal, Heim Pál Gyermekkórház tudományos igazgatója.