Üzletünk címe: 1191 Budapest Kossuth tér 23-24.  //  Telefonszámunk: 06-1-790-06-01

Belépés
Regisztráció


Egészséges az ásványvíz?

Tudnia kell, hogy szervezetünknek valóban szüksége van ásványi anyagokra. Az emberi szervezet nagyobbrészben csak a szerves ásványi anyagokat képes (szerves felépítéséből adódóan) feldolgozni, amihez a zöldségekből, gyümölcsökből, gabonákból jut hozzá. Az ásványvizek viszont tele vannak szervetlen ásványi anyagokkal, amit a szervetlen mivoltuk miatt az emberi szervezet csak minimális mennyiségben képes beépíteni.

Természetesen a palackozott vizeket forgalmazó cégek igyekeznek a marketing és reklám eszközeik segítségével meggyőzni minket, hogy az ásványvízben lévő szervetlen ásványi anyagokra az emberi szervezetnek nagy szüksége van. Nyílván a piaci érdekeik ezt diktálják.

Elsősorban az általunk elfogyasztott ételekből és csak kis részben az ivóvízből jutunk hozzá a megfelelő ásványokhoz. Tehát az ásványi anyagforrásunk elsősorban a növényi és állati eredetű táplálékok.
A nagy mennyiségben fogyasztott ásványvizekből a szervetlen ásványi anyagok nagy részét szervezetünk nem tudja feldolgozni, így azok felesleges terhelést jelentenek, a testen belül lerakódva, többek között epekövet, vesekövet, fogkövet, érelmeszesedést és izületi rugalmatlanságot okoznak.

Figyelem: Szakértők szerint, 75 év alatt egy átlagos vezetékes vízivó kb. 28 kg, egy átlagos ásványvízfogyasztó kb. 90 kg "kőzetet" iszik meg!